Keresés:
Események
«2019. november»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Munkahelyi mentálhigiéné (KVIK)

Szükséges végzettség
diploma
Képzési típus
Szakirányú továbbképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Munkarend
Levelező
Finanszírozási forma
Önköltség
Végzettség megnevezése
Munkahelyi mentálhigiénés szakember

Képzés célja

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek munkahelyi környezetben a dolgozók pszichés, mentális egészségének megőrzését és fejlesztését szolgálni, ezzel a munkavégzés hatékonyságát növelni. A képzés során olyan technikákat és ismereteket sajátítanak el, melyek széleskörűen alkalmazhatók a vezetésben, a munkafolyamatok szervezésében, a munkavállalók irányításában és az oktatásban – képzésben. A képzés során sok gyakorlattal (tréningekkel, önismerettel, esetmegbeszéléssel és szupervízióval) és a szükséges elmélettel a hallgatók az alábbi ismereteket és készségeket sajátíthatják el, melyekkel mind a saját életükben, mind a munkahelyi környezetükben hatékonyan hozzájárulhatnak a lelki egészség kialakításához és fenntartásához, a pszichés problémák megelőzéséhez.


Képzés fő jellemzői

A képzés levelező tagozaton folyik (péntek délután és szombat).

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma 60. 

Kinek ajánljuk

Minden területen, így a munkahelyi környezetben is nagy szükség lenne pszichológiailag kiművelt, a tudásukat a hétköznapi gyakorlatban is alkalmazni tudó szakemberekre. Számos olyan munkakör és tevékenység létezik, ahol a dolgozónak módja van befolyásolni a munkatársai, beosztottjai pszichés jólétét. Ráadásul a mentálhigiéniás szempontból egészségesebb légkörben a szervezet eredményessége is javul. Gyakran a dolgozó saját lelki egészségét fenyegeti veszély a munkatevékenységből fakadóan.

A „munkahelyi mentálhigiénés szakember szakirányú továbbképzés” mindkét csoportnak konkrét segítséget kíván nyújtani. A végzettek az alábbi konkrét helyzetekben alkalmazhatják a képzésen megszerzett tudásukat:

  • A pszichés szempontból potenciálisan veszélyeztetett személyek vagy csoportok kiszűrése, a tünetek megelőzése, szükség esetén megfelelő segítségnyújtás megszervezése.
  • A dolgozók munkahatékonyságának és elégedettségének növelése a munkakörök megfelelő megtervezése, személyre szabása által.
  • Adott munkafolyamat elvégzésére a megfelelő csoport megszervezése, közösségépítés.
  • A munkacsoportok különböző feladatokra való felkészítése tréning elemek alkalmazásával.
  • A szervezetben fellépő személyközi problémák felismerése, és azok kezelése megfelelő kommunikációs és konfliktuskezelő technikák alkalmazásával.
  • A dolgozókat ért negatív stressz csökkentése a megfelelő kommunikációs és konfliktuskezelő technikák alkalmazásával, az optimális környezet biztosításával.
  • Hatékonyabb vezetés, a munkatársakkal való harmonikus együttműködés kialakítása a személy saját én-védelmének, pszichés ellenálló-képességének fokozása által.
  • Empatikus és segítő viszonyulás az egyéni krízishelyzetekben.

Képzési idő

2 félév

Felvételi követelmények

 

Jelentkezés feltétele: Legalább alapképzésben vagy főiskolai képzésben szerzett oklevél a következő területeken: bölcsészettudomány, társadalomtudomány, pedagógusképzés, gazdaságtudományok, informatikai.

Jelentkezni lehet 2019. augusztus 21-ig (2019/2020. tanév őszi félév) az online jelentkezési lap kitöltésével. Felsőfokú végzettségét tanúsító oklevélének másolatát szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.


Beszámítás

Képzési díj és vizsgadíjak

165.000.-Ft/félév

További információk

Papadopuloszné Nagy Andrea

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6767
Email: nagy.andrea@uni-bge.hu

 

Kecskés Magdolna

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6600/6912
Email: kecskes.magdolna@uni-bge.hu

Munkahelyi-mentalhigiene
Képzéshez kapcsolódó kurzusok
Kurzus neve Kezdés időpontja Ütemezés Képzési hely Képzési díj Jelentkezési határidő
Munkahelyi mentálhigiéné 2019.09.06. 0:00:00 2019/2020. tanév őszi félév KVIK 165.000.-Ft/félév 2019.08.21. 0:00:00
Hírek

Hírek

A képzést a program kidolgozói elsősorban azoknak a könyvelőknek ajánlják, akik digitális könyvelési gyakorlattal még nem rendelkeznek vagy korszerűsíteni kívánják munkájukat.