Keresés:
Események
«2019. október»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Csúcsgasztronómia menedzser (KVIK)

Szakfelelős
Dr. habil. Lugasi Andrea
Oktatásszervező
Kecskés Magdolna, Papadopuloszné Nagy Andrea
Szükséges végzettség
diploma
Képzési típus
Szakirányú továbbképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Munkarend
Levelező
Finanszírozási forma
Önköltség
Végzettség megnevezése
Csúcsgasztronómia menedzser

Képzés célja

A képzés célja olyan gasztronómiai, élelmianyagismereti, konyhaművészeti és konyhatechnológiai elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, és nemzetgazdasági szinten is jelentős szakember-utánpótlás biztosítása, akik képesek a vendéglátás területén, különböző munkakörökben (elsősorban vendéglátó vállalkozások vezetése területén) az operatív tervezési, szervezési, üzemelési feladatokat magas szinten, a modern gasztronómiai irányzatok ismeretében, a piac igényeinek megfelelően vendégközpontúan elvégezni. Fontos célunk olyan tudás átadása, amelynek birtokában a végzettek alkalmassá válnak a folyamatos önképzésre.

 

Képzés fő jellemzői

A szakképzettséget azonnal alkalmazni lehet minden igényes, vagy igényessé fejlesztendő vendéglátó-ipari üzletben. Egyrészt azért, mert a tananyag tartalma és a kiemelkedő elméleti tudással és szakmai gyakorlattal rendelkező oktatók ezt lehetővé teszik, másrészt azért, mert az oktatás módszertana gyakorlat-orientált. A vendéglátás tevékenységrendszerében a vendéglátóipari főfolyamatok közül elsősorban a termelés és értékesítés folyamatok kerülnek oktatásra és elsajátításra a képzés során. A képzésben, elsősorban a gyakorlati tárgyak oktatásában az egyetem oktatóin kívül részt vesznek a szakma neves, hazai és nemzetközi szinten elismert képviselői is, ezzel is biztosítva a naprakész, piacképes tudásanyag átadását.

Kinek ajánljuk

Azoknak ajánljuk a képzést, akik a vendéglátás területén kiemelkedő szakmai tudást szeretnének megszerezni a gasztronómia, az élelmianyagismeret, a konyhaművészet és a konyhatechnológia területén.

Képzési idő

2 félév

Felvételi követelmények

 

Gazdaságtudományok képzés területen turizmus-vedéglátás vagy kereskedelem-marketing szakon alapképzésben, üzleti szakoktató alapképzésben (kereskedelem és vendéglátás specializációk), vagy agrárképzés területén élelmiszermérnöki alapképzésen szerzett oklevél (BA, BSC) rendelkezik.

 A képzés minimum 15 fővel indul. 

Jelentkezni lehet 2019. augusztus 7-ig (2019/2020. tanév őszi félév)az online jelentkezési lap kitöltésével. Felsőfokú végzettségét tanúsító oklevélének másolatát szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.

Az eredeti oklevelet a beiratkozás alkalmával kérjük bemutatni.

Beszámítás

Képzési díj és vizsgadíjak

400.000.- Ft/félév

Tanterv

Tantárgy I. félév   II. félév  
Srsz.  Neve  Képzés   Vizsga jellege Képzés   Vizsga jellege
Óraszám Kredit Óraszám Kredit
1. Startégiai F&B menedzsment  16 4 K      
2.

Finanszírozási és projekttervezés a vendéglátásban

14      
3. Marketing menedzsment a vendéglátásban       20 4
4. Vendéglátó kis- és középvállalkozások gazdálkodása 14       
5. Interkulturális gasztronómia 20       
6. Food design, food styling 20  Gy       
7. Konyhaművészet       16 K
8. Tálalásművészet       14 Gy 
9. Különleges technológiák, különleges alapanyagok 24       
10. Desszertek világa       14  4 Gy
11. Kenyerek és más termékek 14  Gy       
12. Bor és sommelier alapok 24  Gy       
13. Pálinka és egyéb párlatok, bártender alapok       20 4 Gy
14. Kávé és barista alapok       20 4 Gy 
15. Szakdolgozat         4  
  Összesen: 146  32    104 28  

További információk

Papadopuloszné Nagy Andrea
oktatásszervező
nagy.andrea@uni-bge.hu
Telefon: (+36) (1) 469 6767
Fax: (+36) (1) 469 6770

 

Kecskés Magdolna
oktatásszervező
kecskes.magdolna@uni-bge.hu
Telefon: (+36) (1) 469 6600/6912
Fax: (+36) (1) 469 6770

Csucsgasztronomia-menedzser
Képzéshez kapcsolódó kurzusok
Kurzus neve Kezdés időpontja Ütemezés Képzési hely Képzési díj Jelentkezési határidő
Csúcsgasztronómia menedzser 2019.09.06. 0:00:00 2019/2020. tanév őszi félév KVIK 400.000.-Ft/félév 2019.08.07. 0:00:00
Hírek

Hírek

A képzést a program kidolgozói elsősorban azoknak a könyvelőknek ajánlják, akik digitális könyvelési gyakorlattal még nem rendelkeznek vagy korszerűsíteni kívánják munkájukat.