Keresés:
Események
«2019. október»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Bor-Schola: a Borkultúra Magas Iskolája

Képzési típus
Egyéb képzések
Képzési hely(ek)
KVIK
Finanszírozási forma
Önköltség

Képzés célja

A tanfolyam felöleli a pohárnok (sommelier) képzők anyagát komoly nemzetközi kitekintéssel kibővítve. A témákból: a bor eredete, születése, a bortípusok, szervírozás tan, illattan. Magyarország történelmi borvidékei, Európa és a világ nagy borvidékei. Borkémia, borhibák, geológia, borok és ételek harmonizálása.  A leggyakoribb borfajták a világban. Párlatok, pezsgők, gyöngyöző és habzóborok.

Képzés fő jellemzői

Időtartam és időpont

Két félév, félévenként 84 óra = 168 óra + kb. 30-35 óra étel-bor gyakorlat

I. félév: Szeptembertől decemberig –általában hétfőn és  szerdán 17:00 – 22:00-ig
14 alkalommal 6 óra = 84 óra

II. félév: Februártól májusig általában hétfőn és  szerdán 17-22-ig 14 alkalommal 6 óra = 84 óra  
+ étel - bor összekóstolási gyakorlatok

 

Képzés kezdési időpontja: 2019. szeptember 25.

Jelentkezési lapot ide kattintva tudja letölteni.

Helyszín

Budapesti Gazdasági Egyetem KVIF Kara, Markó utcai épület, I. em. "Sommelier" terem.

Előadók

Dr. Csizmadia András, valamint alkalmanként a Magyar Bor Akadémia és a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar oktatói.

 

Kinek ajánljuk

Képzési idő

2 félév

Felvételi követelmények

Nincs előképzettségi követelmény.

Beszámítás

Képzési díj és vizsgadíjak

A tanfolyam költsége jelenleg: 110.000.- Ft + ÁFA/félév (A tanfolyam díja magában foglalja a vizsgadíjakat is.)
Létszám: max. 35 fő

 

Modulok

A tanfolyam első féléve alapozó és írásbeli vizsgával zárul. Erre épül a februárban induló II. félév. A tanfolyam évvégén írásbeli és szóbeli vizsgával zárható. Az eredménytől függő minősítésű tanúsítványt adunk, az Egyetem és a Magyar Bor Akadémia hitelesítésével.


Jelentkezési lapot ide kattintva tudja letölteni.

Tanterv

  • Alkalmanként 10-12 bor kóstolása, elemzése - az adott vidék jellemzőiből.
  • A kötelező foglalkozásokat számos külön szervezett fakultatív szakmai programok, borvidéklátogatások pincelátogatások, kóstolók szinesítik. A fakultatív programokról és annak díjazásáról Dr. Csizmadia András oktatótól lehet bővebb információt kérni. (Elérhetőség: csa@invitel.hu)

 

 

További információk

Bővebb  információ és kapcsolattartó:

 

Dr. Csizmadia András

csa@invitel.hu

 

Kondri Zoltánné

oktatás-  és vizsgaszervező

kondri.zoltanne@uni-bge.hu

Telefon:  (+36) (1) 469 6609

Fax: (+36)  (1) 469 6770

Bor-Schola-a-Borkultura-Magas-Iskolaja
Képzéshez kapcsolódó kurzusok
Kurzus neve Kezdés időpontja Ütemezés Képzési hely Képzési díj Jelentkezési határidő
Hírek

Hírek

A képzést a program kidolgozói elsősorban azoknak a könyvelőknek ajánlják, akik digitális könyvelési gyakorlattal még nem rendelkeznek vagy korszerűsíteni kívánják munkájukat.