A képzés célja, hogy profi szakemberek segítségével korszerű és átfogó tudást nyújtson a gluténmentes táplálkozás elméleti és gyakorlati oldaláról. A 10 órás elméleti oktatás alatt általános táplálkozási ismeretekről, a gluténnel összefüggő megbetegedésekről, a gluténmentes étrendekről és az ételkésztés során alkalmazandó speciális technikákról tanulhatnak a jelentkezők. A 20 órás gyakorlati képzés keretében az egyetemen konyhai gyakorlatokat tartó egyetemi oktatóktól sajátíthatják el a gluténmentes ételkészítés alapjait. A résztvevők a kar tankonyhában tartott gyakorlatok során melegkonyhai ételek és cukrászsütemények elkészítését ismerik meg.
A képzés elsősorban a gluténmentes táplálkozásban érintett magánszemélyeknek, továbbá a gluténmentes étkeztetésben érdekelt vendéglátó szakembereknek szól. A részvétel egészségügyi kiskönyv meglétéhez kötött. A képzés vizsgával zárul, melyet sikeresen teljesítők a képzésről tanúsítványt kapnak.
Részletes információ a képzésről ide kattintva érhető el.
.jpg)