Keresés:
Események
«2018. december»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Kreditpontokat érő GDPR témájú továbbképzés a BGE-n
2018.09.04
A Budapesti Gazdasági Egyetem bővítette kreditpontos továbbképzési kínálatát, GDPR-témakörben.

2018. május 25-től lejárt a türelmi idő az általános adatvédelmi rendelet (Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről; „GDPR”) alkalmazását illetően. A rendelet fő célja a személyes adatok feletti rendelkezés erősítése, továbbá ezzel összefüggésben nagyobb fokú átláthatóság biztosítása az érintettek számára, így megteremtve valamennyi EU-tagállamban a személyes adatok egységesen magas szintű védelmét. Az előírások kiterjednek minden olyan adatkezelőre és adatfeldolgozóra, amely az EU-ban működik, illetve EU-tagállamok személyes adatait kezeli.

Az érintetti kör nagyon széles, a Rendelet gyakorlati alkalmazásához nélkülözhetetlen a megfelelő elméleti háttér tisztázása, és emellett az egyes ágazatokra (így például a pénzügyi szakemberek, könyvviteli szolgáltatók tevékenységére) jellemző speciális szabályok megismerése.

A Budapesti Gazdasági Egyetem bővítette kreditpontos továbbképzési kínálatát,  GDPR-témakörben is kreditpontokat biztosító továbbképzést kínál a könyvelők részére, melynek keretében kiemelten foglalkozik az alábbi témákkal:

  • a GDPR-rendelet és az Infotv.-módosítás legfontosabb szabályai és azok alkalmazása pénzügyi tanácsadás során és a gazdálkodó szervezet adatkezelésében (hatály, adatkezelő/adatfeldolgozó feladata, adattovábbítások stb.)
  • a pénzügyi szakemberek saját és a munkavégzése során keletkezett adatkezelési teendők ismertetése (elvárások, gyakorlati alkalmazása, szaktanácsadás keretei);
  • a gazdálkodó szervezetek adatkezelési feladatainak áttekintése;
  •  a rendelet kockázati alapú megközelítése a pénzügyi szakemberek részére, adatvédelmi incidensek és azok követelményeinek áttekintése.

 

Az előadók célja a szakemberek gyakorlati jellegű információkkal ellátása, a továbbképzés során a kiemelt területeket (mint például a dolgozói személyes adatok kezelését, a kamerás megfigyeléshez kapcsolódó adatkezelést, a megbízási szerződésekben kezelt adatok körét stb.) példákon keresztül is bemutatják.

A 8 (tan)órás továbbképzés 8 kreditpontot jelent a résztvevők számára.

A GDPR–továbbképzés hétközi (október 8.,november 12.) és hétvégi (december 8.) időpontban is elérhető lesz az érdeklődők számára.

 

Jelentkezni ide kattintva lehet.


Hírek

Hírek

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete és a Budapesti Gazdasági Egyetem november 29-én közös konferenciát rendezett Biztonságos – Minőségi – Mentes vendéglátás címmel a BGE Markó utcai épületében. A...

A konferencia egyetlen intenzív nap alatt azonnal használható praktikus tudást ad, ami megalapozhatja a sikeres utódlás folyamatát. ​ A nap során gyakorlott tanácsadók, kutatók a téma szakértői segítenek eligazodni a...