Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

HAGYOMÁNYŐRZŐ GASZTRONÓMIAI VERSENY
Esemény időpontja: 2017.12.07
Helyszín: BGE-KVIK - V. kerület Alkotmány utca 9-11.

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) 2017. december 07-én, csütörtökön Budapesten Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt szervez.

A megmérettetés a BGE-KVIK Oktató Kabinetjében, az V. kerület Alkotmány utca 9-11. szám alatt kerül megrendezésre. A GKRTE és a BGE-KVIK évadzáró, Dr. Ketter László szakmai konferenciáját szintén ugyanazen a napon 2017. az Alkotmány utcai intézmény II. emeletén lévő Dr. Ketter László IV-es számú Előadóteremben rendezi meg. Részvétel, csak előzetes bejelentkezés esetén lehetésges.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűri ebben az évben a helyi alapanyagok felhasználásával készült tájjellegű ételek minősítését, értékelését, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíjának, illetve a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi.

A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a helyi alapanyagok felhasználásával készült tájjellegű ételek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére kerül meghirdetésre. Ezek a hagyományőrzők: civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselői. A szakemberek: éttermek, vendéglők, szállodák szakemberei valamint harmadikként a vendéglátóipari szakmunkás -, szakközépiskolai tanulók, főiskolai - és egyetemi hallgatók.

A szervezők a fenti kategóriáknak megfelelően várják a versenyzők jelentkezését legkésőbb 2017. október 15-ig a GKRTE 2100 Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén vagy az Egyesület gkrte@vnet.hu e-mail címén. A versenyre jelentkezőknek a jelentkezési szándékuk közlésével egyidejűleg csatolniuk kell az általuk összeállított levesek vagy előételek, főételek és éttermi meleg tészták megnevezését és az ételsor elkészítésének rövid leírását, anyaghányadát és receptúráját. A versenyzők maguk gondoskodnak az elkészítendő ételek alapanyagairól.

A szervezők kérik a versenyen részt venni kívánó csapatokat, hogy a versenyre 17 adag ételt készítsenek el. Az ételek helyszínre történő szállítását és tálalását saját eszközeik felhasználásával végezzék. Amennyiben a BGE-KVIK és a GKRTE évadzáró gasztronómiai versenyén nem versenyzőként, hanem a rendezvény támogatóiként kívánnak közreműködni, abban az esetben - a verseny díjazottai részére felajánlandó díj megnevezésének és értékének megjelölésével - ezen szándékukat a verseny szervezőivel a fentiekben megjelölt postai, vagy e-mail címen közölni szíveskedjenek.

A legkiválóbb csapat az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíját nyeri el. A szponzorok által felajánlott értékes díjakat a szakmai zsűri értékelését követően a verseny támogatói adják át a díjazottaknak.

Hírek

Hírek

A képzést a program kidolgozói elsősorban azoknak a könyvelőknek ajánlják, akik digitális könyvelési gyakorlattal még nem rendelkeznek vagy korszerűsíteni kívánják munkájukat.